Fundació Josep Pla

Situada al carrer Nou de Palafrugell, la casa natal de Josep Pla és la seu de la Fundació dedicada a l’escriptor empordanès. L’entitat acull l’exposició permanent “Josep Pla (1897-1981)”, que recorre la seva trajectòria vital i literària, i produeix exposicions temporals que aprofundeixen en aspectes concrets de la producció i relacions de l’escriptor. La Fundació Josep Pla acull també la biblioteca particular de l’autor i un centre de documentació.

La Fundació es dedica a promoure, motivar i facilitar la lectura i els estudis de l’obra literària i periodística de Josep Pla, a través de l’organització i dinamització d’activitats diverses: producció d’exposicions, presentacions i actes literaris, jornades i seminaris d’estudi, rutes literàries i cursos i tallers educatius, entre d’altres.

fundació josep pla

Durant la visita

L’exposició permanent Josep Pla (1897-1981) explica la trajectòria personal i professional de l’escriptor dins el context històric del s. XX. La visita s’inicia amb l’audiovisual de Leopold Pomés, titulat Josep Pla, viatger (1991), i després es ressegueix de forma cronològica la trajectòria biogràfica i literària de l’escriptor. Els diferents àmbits compten amb els fulls de sala corresponents on es pot trobar tota la informació (textos explicatius, cronologia i citacions) en anglès, espanyol i francès. Amb l’entrada individual es pot visitar també les exposicions temporals, dedicades a l’aprofundiment en aspectes concrets de l’obra de Josep Pla. 

VISITA GUIADA I RUTES LITERÀRIES 

Durant tot l’any, es pot concertar amb cita prèvia la visita guiada individual i per a grups. La Fundació Josep Pla ofereix la possibilitat de realitzar diverses rutes literàries (Ruta Josep Pla a Palafrugell, a Calella, a Tamariu, a Cap Roig, a Pals, a Ullastret…) per conèixer de la mà de la literatura els indrets i paisatges que van inspirar l’escriptor. 

Podeu inscriure-us a les activitats programades a través de l’agenda de la Fundació, o bé es poden concertar activitats contactant a info@fundaciojoseppla.cat o al 972 30 55 77. 

Preu entrada reduïda amb la targeta Cultural Pass: 2,50€

HORARIS D’ATENCIÓ

Del 16 de setembre al 14 de juny:

De dimarts a divendres: de 9 a 14 i de 16 a 18:30 h 
Dissabtes: de 10:30 a 14 h i de 16 a 19 h 

Del 15 de juny al 15 de setembre:
De dimarts a divendres: de 9 a 13 h i de 17 a 20:30 h 
Dissabtes: de 10 a 13 h i de 17 a 20:30 h 
Diumenges de juny a setembre: de 10 a 13 h 

Tancat  l’1, 5 i 6 de gener, l’11 de setembre i el 24, 25, 26 i 31 de desembre.

Més informació